Gode råd
Fup! Fup! Fup! I de senere år har man kunne se disse advarselsmeddelelser på standard online hjemmesider for køb og salg og på klassificerede annoncehjemmesider! Derfor er vi, i kraft af at vi er ejer af en klassificeret annoncehjemmeside, her for at vejlede dig med gode tips, der vil hjælpe dig til at forstå, hvad et online fup-firma er for noget, for at forhindre dig i at blive bedraget, og vi giver dig også et par eksempler på fupnumre, for at du kan undgå dem i din online handel.
Hvad er fup (scam)?
Fup er bevidst at snyde eller bedrage! En køber eller sælger kan blive offer for en fupmagers falske lokkemad. Men, når du følger vore enkle tips, kan du aldrig blive snydt af en fupmager! Og du kan roligt og fortrøstningsfuldt gennemføre dine transaktioner uden tøven.
Hvorfor har du brug for tips til at undgå at blive bedraget af fupmagere?
Tips til at undgå fup er en forebyggende teknik, som anvendes for at forhindre, at man bliver snydt af fupmagere. Tro os! Der er et par lette tips, som, når de følges, vil hjælpe dig til at identificere en fupmager og forhindre, at du bliver snydt. Disse tips lærer og vejleder online-købere og sælgere i at gennemføre handler uden at blive bytte for fup.
Hvem er fupmagerne?
Fupmagere giver sig af med at bedrage den anden part, uden at den anden part er klar over, at de er ofre for bedrageri. Et godt eksempel er fup i forbindelse med online køb og salg, hvor en fupmager svarer på en købsannonce og skaber en falsk købeproces, uden at sælgeren er klar over det.
Forskellige typer for fup:
Med den stigende online handel kan man let finde folk, der bliver ofre for fupmagere. Sammen med pengene, går deres varer også tabt. Dette kan forebygges på et tidligere tidspunkt ved at kontrollere køberens og sælgerens troværdighed, da der vil opstå en direkte kontakt mellem dem uden nogen tredje part involveret. Når det drejer sig om online-handel er der to typer - En via auktion og en anden via klassificerede annoncer. I begge tilfælde er der direkte handel mellem køber og sælger.
Fup med klassificerede annoncer...
Pas på! Der kan være lokkemadsannoncer, der vil forsøge at få dig til at købe bilen eller motorcyklen, eller en kontakt-e-mail fra en køber, som man jo meget gerne vil tro, er sand. Fald aldrig for disse bedrageres lokkemad... Her er et par gode eksempler på fup. Læs dette omhyggeligt, og vær på vagt over for annoncer og meddelelser af denne art for bestilling og levering af fup!
Sag 1:
For at købe varen af sælgeren skal køberen betale beløbet (KONTANT), hvilket inkluderer omkostning for produktet og forsendelsesomkostninger (afhentes). Her vil den snu bedrager, og som er et forsendelsesfirma eller afhentningsfirmaet, der er sat på opgaven, opkræve forsendelsesgebyret som er inkluderet i den betaling, som køberen har foretaget.
- Her skal sælgeren tjekke identiteten på personen fra forsendelsesfirmaet.
- Det er bedst ikke at betale dem kontant, hvis køberen selv ikke har betalt beløbet i kontant.

Samme tilfælde kan opstå, hvor det drejer sig om check i stedet for kontant. I dette tilfælde skal køberen ikke betale beløbet kontant til sælgeren, uden at checken er vekslet til kontanter. Fupmagerne kan snyde dig med den falsk check, og du vil miste både produktet og pengene for forsendelsen.
Sag 2:
Når der sælges et produkt til oversøiske købere, skal sælger være meget omhyggelig og forsigtig. Oversøiske købere vil vælge klassificerede annoncer frem for privatpersoners og vil præsentere sig selv i en meget høflig e-mail. Køberen, der bor i udlandet, vil være ivrig efter at købe produktet med banktratte for et beløb, der er højere end den faktiske pris på produktet. Det er her køberen sætter fælden op. Sælgeren skal ved modtagelsen af tratten sende bankchecken (US) for det ekstra beløb. Pas på lokkemaden!
- Send aldrig bankchecken (US), før køberens banktratte er clearet af din bank.
- Når alt kommer til alt, kan du altid annullere US bankchecken, da den ikke er udbetalt af banken. Så derfor anvend sikkerhed frem for alt, og få sikre transaktioner.
Nu er det tid til at se på nogle få vigtige tips til at undgå fupmagere:
- Send aldrig et produkt til en person, der aldrig har set din vare. De fleste fupmagere vil lokke med, at de har stor tiltro til din service eller forsendelse.
- Kun en fupmager kan garantere for en forsendelse. Så undgå at købe produkter med sådan service.
- Som køber er det bedst at handle med folk, som du kan møde lokalt.
- Accepter aldrig en check fra en fupmager (køber), som betaler det faktiske beløb plus ekstra forsendelsesgebyr.
- Clear ikke checken eller banktratten, så snart du modtager den fra køberen. Hvis det er en falsk check, vil du miste dine penge.
- Som køber skal du aldrig afsløre dine finansielle oplysninger, da phising-angreb er blevet meget almindeligt.
Tips for køb af biler og fritidskøretøjer via klassificerede annoncer:
- Hold fast i, hvor meget du har råd til at bruge : Besøg flere steder og sammenlign priserne på køretøjerne. Beslut dig ikke i hast. Tag kontakt til en lokal forhandler, og se dernæst efter online køb.
- Foretræk altid indkøb lokalt : Når biler eller motorcykler er købt online gennem klassificeret annonce, har du som køber ret til at se sælgerens lokaliteter. Foretræk altid lokale forhandlere.
- Kør en prøvetur : Køb aldrig et køretøj uden at have set det i dagslys. Tag også sammen med sælgeren på en prøvekørsel. Tag altid hen på bilsælgerens lokalitet, da det kan vise køretøjets originale forhold.
- Kontroller altid reparationerne : Nogle biler bliver solgt på grund af skader fra ulykker. Du kan besigtige køretøjet sammen med en køretøjsekspert. Kontroller f.eks. i HPI registeret (brugtvognsregister), om vognen har undergået en større reparation i forbindelse med ulykke.
- Kontroller papirerne : Kontroller alle papirer og attester for at se, om sælgeren er den rette ejer af køretøjet, for at undgå at udføre en strafbar handling.
- Ingen følelsesmæssige/personlige bevægegrunde : Se altid efter kvaliteten, og lad dig ikke lede af dit hjerte.
Alarmklokker for en fupmager...
- Sælgeren, der har indsat annoncen, har ikke nogen kontaktoplysninger.
- Der er uoverensstemmelser i beskrivelsen af bilen.
- Hyppighed af annoncer kan også tages i betragtning.
- Falske fotos af biler med utroværdig baggrund (andre lande eller falsk baggrund)
- Ukorrekt brug af sprog, da de fleste fupmagere ikke er indfødte.
- Når du møder en fupannonce eller bliver udsat for forsøg på fup, skal du aldrig tøve med at kontakte internationale agenturer for hjælp.
Hvad er det? Hvordan fungerer det?
Western Union Money Transfer assisterer ved pengeoverførsel mellem en afsender og en modtager. Der ydes ingen beholdningsservice. Når man sender kontanter via Western Union får afsenderen et pengeoverførselskontrolnummer (Money Transfer Control Number - MTCN), der kan spore transaktionerne. Modtageren skal også kunne formulere MTCN-nummeret for at modtage det overførte beløb.
Hvorfor anbefales Western Union ikke?
Fupmagere kan sabotere næsten alle slags vanskelige processer, lave ravage og frarøve dig dine penge. Du skal være yderst forsigtig for at undgå cyberspace-svindel. Ligesom med betingelser og vilkår for Western Union, der ikke tilbyder nogen form for beskyttelse ved køb eller service mod svindel. Her til kommer, at de ikke er ansvarlige for at pengene ikke når frem, og det er således afsenderens ansvar at holde styr på transaktionsprocessen og sikre, at transaktionen bliver udført. Derfor er den største ulempe ved Western Union, at man ikke har nogen garanti for pengeoverførselen.
Købere - Vær forsigtige
Folk der handler online skal være opmærksomme på fupmagere, når de bruger Western Union. Det tilrådes ikke at bruge online pengeoverførsel ved køb af produkter fra online auktionssalg. Hvis sælgeren kun fremhæver pengeoverførselen, så skal køberen være endnu mere forsigtig. Oprigtige sælgere vil have andre betalingsmåder, og vil aldrig insistere på en bestemt pengeoverførselsservice. Hvis det er nødvendigt, skal du som køber kontrollere, om sælgeren er troværdig og taler sandt. Nogle gange kan det være usandt, så indlad dig aldrig i pengeoverførsler med en ukendt person.

PNEUS-ONLINE har intet ansvar vedrørende indholdet, og konsekvenserne af annoncerne på denne hjemmeside.
Vesteuropa :
Østeuropa :
Amerika :
Asien :
Afrika :
Oceanien :
Brugt bil, brugt motorcykel, brugt 4x4, brugt scooter, bilkøb, bilsalg, køb af bil, salg af bil, motorcykelsalg, salg af motorcykel, bilannoncer, motorcykelannoncer
Alfa Roméo, Audi, BMW, Citroen, Fiat, Ford, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Seat, Toyota, Volkswagen